Cukup Derita Itu 2 Live Episod 1 Dfm2u Drama Video

Cukup Derita Itu 2 Live Episod 1 Dfm2u Drama Video

Cukup Derita Itu 2 Live Episod 1 Dfm2u Drama Video, Cukup Derita Itu 2 Dfm2u Drama Episod 1 Live 2021 Malaysia Online, Terkini Video By Layan Drama And Layanon9, Cukup Derita Itu 2 Drama 2021 Malaysia Live Free Kepala Bergetar.

Nantikan sambungan drama Cukup Derita Itu musim kedua Siti Rosmizah di slot Samarinda TV3 pada 15 November ini jam 10 malam.

Tajuk: Musim 2 sangat sukar.
Episod: 20
Tarikh: 15 November 2021
Waktu siaran: Isnin hingga Khamis, 10:00 malam.
Rangkaian: Samrinda TV3
Penulis skrip: Falrex Neil, Zoe
Penulis Novel: Siti Rozmeza
Pengarah: Bersama Kamaluddin
Pengeluaran: SR One Sdn Bhd

Peranan pelakon
Hisham Hamid sebagai Zarral Ghafran
Rohins sebagai Elani
Pakcik Membong sebagai Ilana
Natalia sebagai Silva
Ayah alias Mac Yak
Diane P. Ramley sebagai MacLang
Rozna Johari sebagai Datin Mahani
Samsori Shahrum sebagai Pak Long Ages
Yasmeen Hamid meninggal dunia
Sierra Melissa datang
Mubarak Majeed sebagai Matt Troop
Farheen Ahmed sebagai Fariz
Farhan Asri sebagai Amir

Topik Logo (OST)
Cukuplah – Siti Nordiana
Pergi ke kesedihan – Isfan Shah dan Lia Aziz

Ringkasan yang sangat menyedihkan
Mengisahkan kehidupan kembar Elani (Rohini’s Fareeha) dan Elana (Uncle Membong) yang kehilangan kedua ibu bapanya dan dibesarkan oleh makcik Mac Ngaya Gia (Jasmine Hamid). Walaupun didikan ibu saudara, Elani dan Elana dilayan secara berbeza. Elana dilayan seperti puteri manakala Elana dilayan seperti hamba. Saya tidak tahu mengapa.

Ketika dewasa, Ilana bertemu dengan Zarul Ghaffar (Hisham Hamid), seorang lelaki kacak yang memegang jawatan sebagai pensyarah. Cinta pandang pertama membawa mereka ke pintu perkahwinan. Tetapi, Zarl terlibat dalam kemalangan sebelum berkahwin.

Zarl hilang ingatan dan tiba-tiba berubah fikiran kepada Elani dan melamar Elani untuk menjadi isterinya. Elani tidak tahu di mana kakak iparnya mahu menjadi suaminya.

Namun, demi kebahagiaan Datin Mahani (Rozana Johri) yang dianggap sebagai ibu, Elani akur dengan syarat perkahwinannya. Zaral Ghaffar akhirnya menjadi suaminya. Pelbagai onyx dan duri telah berlalu.

Dendam Maknagya dan Ilana mengisi hidup Ilani dengan kesedihan. Lelaki yang sudah bergelar suaminya itu mula berubah fikiran dan mendapatkan semula cinta Elana sehingga dia bersetuju untuk menceraikannya melalui SMS.

Apa yang berlaku kepada Elani selepas bercerai? Bolehkah hubungan yang terputus disambung semula? Adakah sinar kebahagiaan menanti Elani?

Menderita ansuran terakhir (20) sudah memadai
Sambil menoreh getah bersama suaminya, mata Elani tertancap pada pokok getah yang ditoreh suaminya. Elani marah kepada suaminya kerana tiba-tiba merosakkan pokok getah kerana Zarl tidak membantu tetapi mengganggunya lagi. Buih di mulutnya sudah menghalangnya daripada mengetuk, tetapi Zarl berdegil. Mendengar jeritan isterinya, Zarl meminta maaf. Dia cuba melakukan yang terbaik untuk isterinya, dia tidak mahu isterinya bersusah payah bekerja tetapi niat baiknya adalah sebaliknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *