Honeymoon Live Episod 1 Dfm2u Drama Video

Honeymoon Live Episod 1 Dfm2u Drama Video

Honeymoon Live Episod 1 Dfm2u Drama Video, Honeymoon Dfm2u Drama Episod 1 Live 2021 Malaysia Online, Terkini Video By Layan Drama And Layanon9, Honeymoon Drama 2022 Malaysia Live Free Kepala Bergetar.

Nantikan drama adaptasi novel Honeymoon karya Nurharyati Ishak akan menemui penonton di slot Dahlia TV3. Drama arahan Pali Yahya, dibintangi oleh Ben Amir dan Zara Zya .

Honeymoon

Episod: 20
Tarikh Tayangan: 2022
Rangkaian: Dahlia TV3
Pengarah: Pali Yahya
Produksi: Mache All Star United Sdn Bhd
Pelakon: Zara Zya, Ben Amir, Hanna Aqeela, Wanns Ahmad, Dynas Mokhtar, Rashdan Baba, Fazlina Ahmad Daud
Watak Pelakon
Zara Zya sebagai Moon
Ben Amir sebagai Ilham
Wanns Ahmad sebagai Jiman

Sinopsis Honeymoon

Seorang, lurus bendul, bersaiz XXL dan banyak cakap.
Seorang, pendiam dan misteri.
Moon dan Ilham dua watak yang tiada langsung persamaan.
Namun siapa sangka, ketentuan-Nya mereka bertemu dalam keadaan yang tidak terduga…
Moon tak sangka, lelaki kacak yang terserempak dengannya di tepi sungai itu adalah tunangnya. Hensemnya tunang Moon mak oi! Hampir-hampir Moon nak jerit. Tetapi sayang, Ilham tidak tahu dia siapa. Err…
Pelik… Cinta memang pelik atau Ilham yang pelik, boleh jatuh cinta pandang pertama dengan gadis lurus bendul macam Moon. Saiz belakang kira, yang penting jiwa dan raga dah tertawan.
“Abang tak tahu waktu bila abang sedar abang jatuh cinta pada Honey. Lihat keletah Honey, sikap sengal-sengal Honey, tiba-tiba cinta datang tanpa abang sedar. Bila dah hidup bersama ni, tentulah cinta tu makin kuat.” – ILHAM
Moon dan Ilham fikir perkahwinan manis-manis belaka, mana tahu ada hempedu yang terpaksa ditelan. Sebenarnya Ilham sangat tertekan dengan kerjayanya yang melibatkan sindiket berbahaya. Dia mula abaikan Moon sehingga Moon berdendam dan nekad berubah. Bila Moon dah tunjuk belang dan tak hinginkan Ilham lagi, mulalah lelaki itu hilang arah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *